Elsa leefstijlmonitoring met valdetectie

Image

Draadloze slimme sensoren voor (in)activiteit en valdetectie

 

Volledig draadloos en schaalbare leefstijlmonitoring (ook als thuiszorgoplossing)

Draadloos en schaalbaar concept


Image

eLsa valsensoren, een schaalbare oplossing.

Het eLsa™ Leefstijlmonitoring systeem verbeterd de kwaliteit in de verpleeghuiszorg, de thuiszorg en de veiligheid van de bewoner door veranderingen in activiteiten op lange termijn of op korte termijn te detecteren. Als dagelijkse routines plotseling veranderen of als de activiteit geleidelijk afneemt, kan dit worden gesignaleerd met behulp van diverse activiteitsindicatoren. Een alarm kan worden verzonden naar zorgverleners.

Deze informatie kan geanalyseerd en gebruikt worden om het welzijn van elke individuele bewoner te volgen, bijvoorbeeld bij mogelijke progressie van dementie. Het systeem detecteert verschillende soorten activiteiten, waaronder algemene bewegingen, slapen, eten, naar buiten gaan en het toiletbezoek. Eén van de belangrijkste kenmerken van eLsa™ is het valalarm: deze detecteert of de persoon valt. eLsa™ verhoogt hiermee het gevoel van veiligheid. Alle eLsa™-producten zijn gebaseerd op draadloze BLE technologie.

De gebruikersinterface(web UI) biedt online toegang tot de gegevens van bewoners op de eLsa™ Cloud Server. De interface biedt u de mogelijkheid om de actuele 7-daagse grafiek en lange termijn activiteiten van de bewoner te bekijken. Alarmmeldingen kunnen worden verzonden vanaf de eLsa™ Cloud Server naar smartphones of naar DECT-telefoons.

Thuiszorg

Specifiek voor de thuiszorg verzamelt de eLsa™ gateway bij de bewoner thuis alle gegevens van de  verschillende eLsa™ sensoren en verstuurt deze naar de eLsa™ Cloud Server via een bekabelde of mobiele (3G / 4G) internetverbinding.

Alarmberichten worden verstuurd naar de zorgcentrale, thuiszorgmedewerker of mantelzorger. De berichten kunnen op zowel IOS als Android smartphones ontvangen worden.

 • Toepassing in bestaand zorgsysteem of thuiszorg

  De eLsa valsensor is een oplossing die de huidige sensor technologie overstijgt. De huidige bedsensors zien geen verschil tussen beweging of vallen. Een zorgmedewerker moet altijd in de zorgkamer kijken wat er is gebeurt. Met de huidige technologie ontstaan hiermee ook de meeste valse alarmmeldingen. De eLsa voorziet hierin en ziet het verschil tussen beweging en vallen. Deze oplossing is te gebruiken bij alle merken zorgsystemen.

 • Meerdere ruimten in één woning?

  Wilt u de eLsa inzetten in meerdere kamers, dan leveren wij een interface die op het interne ICT netwerk op basis van PoE kan worden aangesloten. De interface voorziet in de mogelijkheid om meerdere sensoren aan te melden. Dat kan bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer, badkamer of andere ruimten.

 • Meerdere woningen?

  Wanneer uw bestaande zorgsysteem aan vervanging toe is, is er veelal behoefte aan een oplossing die weinig tot geen overlast geeft tijdens de aanleg. Hierdoor bespaart u kosten en heeft u binnen afzienbare tijd een nieuwe oplossing. Het eLsa Activity Sensing kan bijna volledig draadloos worden uitgevoerd. Dit systeem heeft voor een juiste werking wel componenten nodig die dit mogelijk maken. Het systeem is schaalbaar van 1 tot zoveel u wilt.

 • Hosted of op de eigen locatie?

  Elsa Activity Sensing maakt voor de verwerking en opslag van de diverse meldingen gebruik van een server. Deze kan bij u lokaal in het netwerk geplaatst worden. Dit kunnen wij ook voor u uit handen nemen op basis van een hosted oplossing. Verrekening van het gebruik vindt dan plaats op basis van maandelijkse kosten per zorgwoning.

 • Aanvullende diensten

  Heeft u naast de oplossing die wij bieden meer nodig, zoals een ICT netwerk, WiFi infrastructuur, telefonie, dwaaldetectie e.d. Dit nemen wij graag voor u uit handen. Wij streven ernaar u volledig te ondersteunen.

 

Informatie?

Informatie?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen:
Bel ons op 085-822 36 00 of vermeld hieronder uw naam, email en telefoonnummer.

Wij bellen u terug op kantoortijden tussen 9.00 en 17.00 uur   

  Veel gestelde vragen

  • Wat is de duur van de overeenkomst
   Zolang als het abonnement wat je kiest. Een maandabonnement is bijvoorbeeld per maand opzegbaar, een kwartaalabonnement per kwartaal etc. Abonnementen worden zonder opzegging automatisch verlengd en zijn prijsvast (geen verhogingen dus).
   Wat gebeurt er als ik stop?
   Stoppen? Hoezo? 🙁 Als het goed is levert je Phoenix website elke maand meer op dan het kost. Mocht je toch willen stoppen dan is alle inhoud van je website volledig jouw eigendom. Je kunt het gewoon exporteren en in een andere Wordpress website importeren.
  • Kan ik het aantal uur later wijzigen?
   Ja, wanneer je bijvoorbeeld start met een maandabonnement dan kun je dit wanneer je wilt omzetten naar een kwartaal- of jaarabonnement om alsnog van een korting te profiteren.
   Heb ik een nieuwe website nodig?
   Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar, hendrerit id, lorem. Maecenas nec odio et ante tincidunt tempus. Donec vitae sapien ut libero venenatis faucibus. Nullam quis ante. Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna.

  Nog meer vragen of even sparren met ons?

  Laat je gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.